Polityka prywatności Serwis „Uwagi energii elektrycznej”

Zasady Danych Osobowych (dalej - polityka lub Polityki Prywatności) została opracowana zgodnie z ustawą z dnia 27.07.2006 r Federalnej. №152-FZ "o danych osobowych" (dalej - FL-152).

Polityka ta opisuje w jaki sposób traktujemy informacje osobiste i środki w celu zapewnienia bezpieczeństwa danych osobowych właściciela serwisu IP Makarov YV (zwana notatki Elektryka lub operator).

Celem niniejszej polityki prywatności jest ochrona praw i wolności człowieka i obywatela, gdy przetwarzanie jego danych osobowych, w tym ochrony praw do prywatności osobistej i rodzinnej tajne.

Jeśli nie zgadzasz się z warunkami naszej polityki prywatności, nie należy używać witryny asutpp.ru!

zawartość

  1. Polityka ta zawiera następujące informacje
  2. Pojęcia kluczowe stosowane w niniejszej Polityce prywatności
  3. Zasady gromadzenia danych osobowych
  4. Lista zebranych danych osobowych
  5. Zarządzanie osobistych danych użytkownika
  6. Wykorzystanie informacji
  7. ujawnienia
  8. inne informacje

Polityka ta zawiera następujące informacje

  • Dane zastosowania osobowych;
  • Wykaz danych osobowych, przetwarzanie których zgoda została udzielona przez podmiot danych osobowych;
  • imię lub nazwisko, imię i nazwisko oraz adres osoby przeprowadzającej przetwarzanie danych osobowych w imieniu wykonawcy, jeżeli leczenie zostanie powierzone tej osoby;
  • wykaz działań z danych osobowych na wykonanie których zgoda została udzielona, ​​ogólny opis metod stosowanych przez operatora przetwarzania danych osobowych;
  • Okres, w którym zgoda danych osobowych osobnika i sposobu jego wycofania, chyba że ustalono inaczej przez prawo federalne;
  • Informacje na temat sposobu wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych.

Pojęcia kluczowe stosowane w niniejszej Polityce prywatności

  • dane osobowe - wszelkie informacje odnoszące się bezpośrednio lub pośrednio do zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej (osoby, której dane osobiste);
  • operator - Władze państwowe, organy samorządowe, prawnych lub osoba fizyczna, samodzielnie lub wspólnie z innymi osobami, organizowanie i (lub) dokonanie przetworzenia dane, a także określenie celu danych osobowych, kompozycja danych osobowych do przetworzenia, działanie (działania) w stosunku do indywidualnej danych;
  • Przetwarzanie danych osobowych - wszelkie działania (praca) lub zestaw działań (operacji) przeprowadzono z wykorzystaniem automatyzacji lub bez Takie środki z danych osobowych, w tym zbieranie, utrwalanie, gromadzenia, przechowywania, wyjaśnienia (aktualizacja, zmiana) ekstrakcja, stosowanie, przekazywanie (nawożenie, zapewniając dostęp) depersonalizację, blokowanie, usuwanie, niszczenie danych osobowych.

Zasady gromadzenia danych osobowych

  • Przetwarzanie danych osobowych odbywa się zgodnie z prawem i sprawiedliwie
  • Przetwarzanie danych osobowych jest ograniczony do osiągnięcia konkretnych, wstępnie zdefiniowane i uzasadnione cele.
  • nie można połączyć bazy danych zawierających dane osobowe, których przetwarzanie jest wykonywane w kolejności, są niezgodne ze sobą.
  • Być przetwarzane jedynie dane osobowe, które spełniają swoje cele leczenia.
  • Zawartość i ilość przetwarzanych danych osobistych, zgodnych z wymienionych celów przetwarzania danych.
  • Przetwarzanie danych osobowych podanych przez dokładności danych osobowych, ich wystarczalności oraz, tam gdzie to właściwe i istotne w odniesieniu do celów przetwarzania danych osobowych.
  • Operator podejmuje niezbędne środki, albo dostarczyć swoje zobowiązanie do usunięcia lub wyjaśnienia niepełnych lub nieprawdziwych danych.
  • Przechowywanie danych osobowych prowadzone jest w formie określenia dotyczą dane osobowe nie dłużej niż wymaga tego cel przetwarzania danych osobowych, o ile termin przechowywania danych osobowych nie jest ustalana przez prawo federalne, traktaty, których beneficjent lub poręczycielem zgodnie z którym jest przedmiotem indywidualnej danych. Przetworzone dane osobowe zostaną zniszczone lub depersonalizacja osiągnięcia celów terapeutycznych lub w przypadku utraty niezbędny do osiągnięcia tych celów, chyba że postanowiono inaczej przez federalny Prawo.

Lista zebranych danych osobowych

Operator strony internetowej może zebrać następujące informacje o użytkownikach strony:

  • Nazwisko, imię,
  • E-mail
  • Adres IP
  • ciastka

Zarządzanie osobistych danych użytkownika

Cofnięcie zgody na przetwarzanie danych osobowych użytkowników, jak również usunięcie danych osobowych użytkownik może na jego pisemną prośbę, wysłany do Operatora e-mail [email protected]Ale w przypadku wycofania zgody, lub usunąć dane osobowe, operator nie może zagwarantować dokładne i kompleksowe dostarczanie informacji i / lub usług.

Wykorzystanie informacji

Oto kilka sposobów na wykorzystanie danych osobowych użytkownika:

  • do raportu wewnętrznego;
  • zapewnienie informacji i usług do potrzeb użytkowników;
  • Aby odpowiedzieć na żądania użytkownika;
  • w celu poprawy jakości usług;
  • rozwiązywać różnego rodzaju sporów;
  • wysłać inny adres e-mail;
  • do generowania danych statystycznych.

ujawnienia

Operator nie sprzedaje danych osobowych użytkowników i nie przekazuje ich osobom trzecim bez zgody użytkownika.

Następnie opisano kilka przypadków przeniesienia danych osobowych użytkowników:

  • w przypadkach, gdy jest to wymagane specjalne usługi lub organom, jeżeli wymaga tego prawo

inne informacje

  • Rewizja polityki prywatności na 08-10-2019
  • Ważność niniejszej Polityki prywatności nie ogranicza
  • Niniejsza Polityka prywatności nie jest już ważna, gdy nowa wersja zamieszczona na stronie asutpp.ru
  • Dzieci w każdym wieku mogą korzystać z witryny swobodnie.
Paroizolacja dachu domu

Paroizolacja dachu domuMiscellanea

Każda konstrukcja budynku narażona jest na opady atmosferyczne, które mogą zniszczyć właściwości operacyjne materiału budowlanego. Obecnie w budowie domów stosuje się różne nowoczesne materiały te...

Czytaj Więcej
Jak wybrać szczoteczkę elektryczną: mechaniczną, dźwiękową lub ultradźwiękową

Jak wybrać szczoteczkę elektryczną: mechaniczną, dźwiękową lub ultradźwiękowąMiscellanea

Wysokiej jakości szczotkowanie chroni zęby nie tylko przed płytką nazębną i próchnicą, ale także przed poważnymi dolegliwościami jamy ustnej. Zwykły pędzel od dawna udowodnił swoją niską wydajność...

Czytaj Więcej

Wszystkie projektowania, dekoracji, remontu i mebleMiscellanea

Dzisiaj, szachulcowe domy są dość popularne. Termin ten pochodzi z odległej 15. wieku. Oryginalny projekt składał się z belek, które są połączone pod różnymi kątami. luki Do tej pory, kuchnia - po...

Czytaj Więcej