Urea - fertilizer, application in the garden, in the garden, use, efficiency

Svi ljetni stanovnici i kamioneri znaju o potrebi korištenja gnojiva. Sada smo zainteresirani za urea gnojivo. Primjena u vrtu u kojem obliku, koja će koncentracija imati koristi našim biljkama? Čak su i novci svjesni toga, širok raspon aktivnosti, učinkovitosti i niskih troškova. Urea je također karbamid, također je urea - to su različiti nazivi za isto dušično gnojivo.

.
.
sadržaj:
 • Urea kao gnojivo - što je to?
 • Kako znati da biljke trebaju ureu - znakovi nedostatka dušika
 • Urea gnojivo - kako koristiti?
 • Urea - doza za različite kulture
 • Urea kao zaštita od štetnika
 • Iskustvo s ureom
 • Urea - plus i minus gnojiva

U prehrambenoj industriji, ovaj kemijski spoj poznat je kao pojačivač okusa, dodatak prehrani E927b (kao primjer, koristi se u proizvodnji žvakaće gume, u proizvodnji miješanih krmiva za životinja). To jest, njegove male doze su bezopasne za ljude. Karbamid se također koristi u medicini, parfemima.

Karbamid sadrži 46% dušika, što je neophodno za biljne i cvjetne usjeve. Od biljaka dušikom gnojidbe aktivnije raste, lišće postaje veličanstveno, stječe bogatu sočan nijansu. Ovo se gnojivo može hraniti kao plantaže staklenika i raste na otvorenom terenu.

Granule karbamida, foto:

.
.

↑ na sadržaj ↑.
..

Urea kao gnojivo - što je to?

Ova dodatna mineralna gnojidba za tlo i biljke otkrivena je u 18. stoljeću. Od tog se vremena upotrebljava za poboljšanje kvalitete tla, povećanje prinosa. Izgled gnojiva - bijele ili malo prozirne kuglice, granule ili praškaste tvari. Također je dostupan u obliku tableta, ali rjeđe. Drugi naziv za ureu (što već znate) je urea, ako negdje u primjeni gnojiva nađete tu riječ, imajte na umu da su urea i urea jedno i isto. Ovaj proizvod je visoko topljiv u vodi i drugim tekućim formulacijama, ako to zahtijeva situacija.

Karbamid, foto:

Granulopodobnaya frakcija omogućuje vam točno doziranje potrebne količine karbamida, olakšava proces primjene gnojiva. Urea zasićuje tlo dušikom kada ulazi u nju, a zatim se amidni oblik (glavni sastojak) postupno pretvara u amonij, a tek tada u nitratni oblik. Ovaj proces je postupan, što omogućuje biljkama ravnomjerno apsorbiranje gornjeg odijela.

Postoje tekući oblici dušikovog gnojiva.Na primjer, tekući karbamid s makro i mikroelementima FASCO. Prikladan je za upotrebu. Proizvođač uvjerava da je kompleks elemenata u tragovima u keliranom obliku, što znači da se biljke brzo i učinkovito apsorbiraju.

Ne tako davno su se pojavili u prodaji humatizirane uree. Ovo organsko-mineralno gnojivo, uključujući organski aditiv - humate. Sastav: dušik - ne manje od 44%, soli humusnih tvari - ne više od 1%.

Općenito, iz gore navedenog, već znamo da je urea visoko koncentrirano dušično gnojivo. Sadržaj dušika doseže 46%.

A što je ureje s znanstvenog stajališta? Da se ne probijemo u kemijske pojmove i lakše pokušavamo eksplicirati suštinu materije, možemo reći da je urea proizvod sinteze anorganskih sastojaka. Od svih raspoloživih dušičnih gnojiva, ureja se smatra najkoncentriranijim.

.
..
↑ natrag na sadržaj ↑

Kako znati da biljke trebaju ureu - znakovi nedostatka dušika

Pojava vaših zelenih stanovnika može predložiti da je vrijeme za upotrebu uree.

S nedostatkom dušika:

 1. Biljka vrlo polako pridonosi rastu, usporen i slab izgled.
 2. Previše tanki proizlazi i nerazvijeni (kratki) izbojci.
 3. Mala, sitna lišće blijedo zeleno-žute boje.
 4. Ispuštanje lišća, ponekad mnogo ranije od datuma dospijeća.
 5. Buds se slabo razviju (cvijeće, drveće), njihov se broj smanjuje.

Gornji znakovi signal su nedostatka dušika. Važno je napomenuti da se karbamid može koristiti za oplodnju drveća, bobica i svih povrća koje imate u vrtu. To je doista univerzalni dodatak koji podjednako pomaže svim zelenim kulturama.

↑ natrag na sadržaj ↑

Urea gnojivo - kako koristiti?

Na velikim parcelama, poljoprivrednici, proizvođači poljoprivrednih proizvoda koriste karbamid, raspršujući suhe granule. Ali ova metoda je neučinkovita, ako ne slušate vremensku prognozu. Ako sljedećih 2-3 dana ne padne kiša, a urea (karbamid) će ostati na površini tla, možete Razmotrimo da se gnojivo (novac) baca na vjetar, jer urea na otvorenom brzo gubi svoj svojstva.

Kako nam, kamionet, je li bolje koristiti ovo gnojivo? Postoji nekoliko načina:

 • ovo hranjenje je korijen ili lišće,
 • to je zaštita biljaka od bolesti i štetnika.

Kako se ne okretati, širenje granula na površini tla, izravno na mjestu rasta biljke - najčešći je način korištenja uree kao gnojiva.

Možete koristiti rake i posipati malo tlo hranjenja - ovo je važno mjesto, jer se gnojivo uvijek miješa s tlom! Nakon primjene gnojidbe, tlo treba zalijevati, ako je, naravno, suho.

.
.

Postoji nekoliko načina upotrebe uree: prva je premazivanje gornjeg preljeva, kada se ureje kugle pokapaju u tlo ne manje od 5 cm. To se provodi tijekom proljetne i / ili jesenske jaružanja zemlje.

Disperzija uree na mjestu, foto:

Druga - tijekom sadnje ili sjetve, kako bi se maksimizirala učinak, karbamid se pomiješa s preljevom kalija. Tijekom ovoga, iznimno je važno ne dopustiti da sjeme dođe u kontakt s granulama - uvijek mora postojati sloj tla između gnojiva i materijala sjemena.

Treća metoda se smatra najplodonosnijim, provodi se tijekom rasta zelenih usjeva - to je gornji preljev od listova. Granule se najprije otopi u vodi, a potom se dijelovi biljnih površina navodnjavaju. Najbolje je to učiniti rano ujutro ili nakon zalaska sunca, tijekom postupka ne bi trebalo biti vjetra ili kiše - to je važno.

Obrada lisnatog lisnatog stakla, foto:

.
..
↑ natrag na sadržaj ↑

Urea - doza za različite kulture

Za prskanje možete koristiti specijalni vrtni prsten sa pumpom. Urea otopljena u vodi ne šteti lišća, tako da se ne možete bojati da ga spali. Standardna doza za stvaranje otopine karbamida za obradu listova od povrća, bobica i voća podrazumijeva razrjeđivanje 10-15 g proizvoda u 10 litara vode.

Treba imati na umu da za travnate usjeve trebate napraviti manje snažan sastav, jer se drveće ili grmlje više zasićaju. Za velika stabla (kruške, jabuke, dunje, breskve), koje su već okrenule više od 4-5 godina, možete uzeti 200 grama po 10 litara vode. Marelice, šljive, trešnje ili trešnje zahtijevaju oko 120 grama po 10 litara.

Približan izračun doza za određene predstavnike vrtova je kako slijedi:

 1. Krastavci, grah, grašak i druge mahunarke - od 6 do 9 g po 1 m².
 2. Rajčica, mrkva, repa, rotkvica, krumpir, luk, češnjak, paprika i razne vrste kupusa - od 18 do 25 g po 1 m².
 3. Patlidžane, patissons, bilo kakve vrste tikvica - od 10 do 12 g po 1 m².
 4. Jagode, maline, jagode - od 50 do 70 grama po 10 litara vode (na kraju ljeta).
 5. Voćke, grmlje - od 5 do 12 g po 1 m².

Na primjer: 1 žlica jednako 10 grama karbamida, a šibica sadrži 15 grama. 140 g proizvoda stavljeno je u standardnu ​​čašu. Zapamtite da se suhi gnojivo uvodi u tlo ili biljke, ili tijekom kopanja proljeće / jesen. U ostalim slučajevima koristi se samo vodena otopina.

↑ natrag na sadržaj ↑

Urea kao zaštita od štetnika

Karbamid se koristi ne samo da održava vitalnost vaših zelenih stanovnika, već i za borbu protiv parazita. Aphids, mednyka, weevils i mnogi njihovi drugovi umiru nakon navodnjavanja koncentriranim sastavom karbamida. Kako bi se uništili štetnici, 60-70 g uree se otopi u 1 litru vode. Ovo je vrlo koncentrirana otopina. Oni mogu raspršiti stabla samo na golim granama.

Ali, pažnja! Izuzetno je važno imati vremena u proljeće, kada je dnevna temperatura oko +5.. + 7 ° C, a bubrezi još nisu budni!

Tako ćete biti sigurni da su zajamčeni uništiti sve parazite koji su zimi pod kore.

S početkom jeseni, nakon što se biljke bacaju s lišća, preporučljivo je da se sve sumnjive stabla i grmlje isprati istom koncentriranom otopinom. Kruna, grane - sve se obrađuje.

Ovo je vrlo učinkovit lijek za bolesti i štetočine vrtnih usjeva. Bilo koja zarazna bolest, na primjer, hrđa, šuga, uočavanje, uništit će se, a sljedeće godine neće ostati trag od njih. Tako ćete dvostruku korist dovesti do biljaka - riješite se same bolesti i proizvodite dušikovu gnojidbu.

Karbamid je također učinkovit za prevenciju i liječenje mnogih gljivičnih bolesti. Obrada biljaka s ureom smanjuje mogućnost reprodukcije u patogenima bolesti, a također smanjuje mogućnost infekcije u voćkama.

Sam karbamid ne ubija patogene gljive na biljkama. No s viškom dušika u bilo kojoj biljci postoji proces inhibicije gljivičnih spora.

Prilikom liječenja biljaka s ureom od gljivičnih bolesti, vrtlari trebaju biti oprezni, posebno ako žele koristiti doze utjecaja.

Udar se smatra dozom od 300 grama ili više na 10 litara vode. S većom koncentracijom otopine može se postići samo smrt cijele biljke.

Prema nekim izvorima, rano proljeće (prije nego što je bubuljica začepljeno) tretman s 5% otopinom uree nije samo ali također odgodi početak cvatnje 7-10 dana, što je vrlo važno u uvjetima našeg nepredvidljivog Klima.

↑ natrag na sadržaj ↑

Iskustvo s ureom

Na mom mjestu tlo je chernozem. Iskusni za mene, otkrio sam da u mom vrtu 1 žlica s kliznikom za 10 litara vode - optimalno rješenje. Ponovno se provjerava. Ova doza je dobra za paprike, rajčice, patlidžane, kupus, krumpir.

Prva gnojidba ureom je kada sad sijam sadnice. Najprije u praznu rupu ulijem oko 1 litre čiste vode. Čim se apsorbira tekućina, napunite 1 litru otopine i odmah posadite sadnice. Takva doza omogućit će sadnice da se brzo prilagode, da rastu. Karbamid u prvoj polovici vegetacije pomaže biljkama da brzo formiraju vegetativnu masu, korijenski sustav. No, u drugoj polovici ovog gnojiva ne može biti zlostavljana

Drugi gornji preljev - otprilike dva tjedna od prvog, kada se na grmlju pojavljuju pupoljci, cvjetovi, jajnici.

Ne zaboravite - prvo je vrt zasićen običnom vodom. Tek nakon toga, ispod svakog grma izlivena na litru hranjivih otopina uree.

Ova količina (1 litre) - za papar, rajčicu, patlidžan. Za krastavce, koliko rješenje ispod grma - previše, jer takav broj će dovesti do rasta maslina listova zbog smanjenja jajnika. To jest, pod grmom krastavca jednostavno ulijte ne više od 1 šalice otopine uree.

↑ natrag na sadržaj ↑

Urea - plus i minus gnojiva

Navedene su sve prednosti uporabe uree: lako je asimilacija dušika biljkama, a time i njihov rast, natečenost, gustoća zelene mase. Sam gnojivo je nježan, ali istodobno vrlo učinkovit. Ne uzrokuje opekline na lišću, uništava opasne infekcije, štetočine. Čak i osjetljive biljke koje reagiraju na pH tla reagiraju pozitivno, apsorbiraju karbamid. Jednostavnost korištenja, dostupnost samog proizvoda, univerzalnost metoda korištenja (izrada u tlo, kao i preljev od listova), jamstvo većih prinosa - koristi od toga gnojiva.

Tzv. "Minuses" također treba uzeti u obzir:

 1. Predoziranje s primjenom intrasoila je ispunjeno smanjenjem klijavosti sjemena.
 2. Moguće je miješati karbamid s fosfornim aditivima samo u suhom obliku. Ako iz takvog "koktela" povećava kiselost tla, može se neutralizirati dodatnim dodavanjem krede.
 3. Granulirana urea treba čuvati u suhim uvjetima, jer proizvod aktivno apsorbira vlagu zbog čega se može nakupiti.
 4. Treba zapamtiti o karakteristikama uree malo kiseliti tlo. Ako vaša web-lokacija ima normalni pH, neće utjecati na njen sastav. Ako se povećava kiselost, primjena vapnenca će riješiti ovaj problem (800 g vapnenca treba dodati na 1000 g karbamida).

Pažljivo pročitajte upute na pakiranju, nemojte prekoračiti preporučenu dozu, višak dušika je također nepoželjan, kao i njegov nedostatak. Pravilnom upotrebom ovaj proizvod može riješiti niz agrotehničkih problema, od poboljšanja rasta biljaka i završetka uništavanja parazita. Svatko je dobar uree gnojivo, primjena ovog univerzalnog aditiva u vrtu je istinski spasonosno vrijeme za vrtlare i kamione.

.
.

Detailed description and characteristics of a grade of cabbage June

Detailed description and characteristics of a grade of cabbage JuneGarden

June is one of the old, time-tested varieties of cabbage Belokochannaya. Breeding work on the creation of an ultra early variety, which is particularly resistant to spring frosts, was carried out...

Read More
What are parthenocarpic cucumber varieties and their cultivation

What are parthenocarpic cucumber varieties and their cultivationGarden

An experienced gardener is unlikely to ask what a parthenocarpic cucumber variety is. The specific term on the seed package perplexes beginners, those who only recently started a summer cottage a...

Read More
Detailed description of a cucumber variety Finger( Boy with a finger f1)

Detailed description of a cucumber variety Finger( Boy with a finger f1)Garden

The cucumber variety called is a relatively innovative variety, which immediately after appearance confidently took the leading position in the market. We owe the appearance of this type of cu...

Read More